معرفی کنکور هنر

آنچه لازم است در ابتدا راجع به کنکور هنر بدانید این است : کنکور هنر همان قدر که ساده است، سخت است و همان قدر که سخت است، ساده است! اگر هدف و علاقه شما واقعـاً کنکور هنر باشد، باید به شما تبریک گفت. زیرا در این گروه آزمایشی فرصت های قبولی فوق العاده ای در بهترین دانشگاه های کشور وجود دارد که شما با تکیه بر هدف و علاقه خود از پس سختی هایـش برآمده و موفق می شوید.

کنکور هنر هم مانند دیگر رشته های آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی و زبان به صورت “سراسری” برگزار می شود. و هر کسی با داشتن حداقل مدرک پیش دانشگاهی (نظام قدیم و جدید) می تواند در این آزمون شرکت کند. البته گروه هنر مانند گروه زبان شناور است و با اعلام علاقه مندی در زمان ثبت نام شما می توانید در این کنکور شرکت کنید. اما اگر واقعـا می خواهید از کنکور هنر نتیجه بگیرید ، باید تمام توان و تلاشتان را برای این کار بگذارید.

بسیاری از کسانی که رشته های گروه هنر علاقه دارند، تصمیم می گیرند در حالی که پیش دانشگاهی رشته خود را می خوانند(ریاضی، تجربی، انسانی) منابع کنکور هنر را نیز مطالعه کرده و در این آزمون شرکت کنند. اما غالباً این دسته از افراد نتیجه نمی گیرند. زیرا دروس پیش دانشگاهـی به خودی خود سخـت و سنگین است و هیچ ربطـی به دروس مرتبط با کنکور هنر ندارند. همین می شود که از اینجا مانده و از آنجا رانده شوند!

اما اگر رتبه های برتر سال های اخیر کنکور هنر را بررسی کنید، متوجه می شوید که اکثراً جزو داوطلبین تغییر رشته ای هستند. اطلاعات مربوط به امتحان و شرایط تغییر رشته به هنر را می توانید با کلیک بر روی: “تغییر رشته به هنر” به صورت کامل مطالعه کنید. دانش آموزان ریاضی، تجربی، انسانی و هنرستانی های غیر مرتبط یا فنی(مانند الکتـرونیک ، معماری ، کامپیوتر و…) با تغییر رشته به هنر می توانند در مقطع پیش دانشگاهی هنر ثبت نام کنند. و با خواندن دروسی که با کنکور مورد نظرشان یکی است بهترین نتیجه را بگیرند.

دانش آموزان رشته های هنری هنرستان نیز با گذراندن پیش دانشگاهی هنر می توانند تنها با یک بار کنکور دادن تا مقطع کارشناسی ادامه تحصـیل دهند و پشـت کنکور کاردانـی به کارشناسی نمانند. همچنین از امکانات آموزشی بهترین دانشگاه های کشور بهره مند شوند.

در کنکور هنر هم مانند سایر رشته ها شما در روز کنکور، دو دفترچه عمومی و اختصاصی دریافت خواهید کرد:

دفترچه عمومی شامل: ادبیات، عربی، معارف، زبان خارجی است. (لطفاً برای اطلاع از منابع و آخرین تغییرات کتاب های دروس عمومی بر روی لینک : ” منابع عمومی کنکور هنر” کلیک کنید.)

دفترچه اختصاصی شامل: درک عمومی هنر ، درک عمومی ریاضی و فیزیک ، ترسیم فنی، خلاقیت تصویری ، خلاقیت نمایشی، خلاقیت موسیقی و خواص مواد می باشد. (لطفاً برای اطلاع از ماهیت این دروس، منابع و آخرین تغییرات کتاب های دروس اختصاصی بر روی لینک مربوط به هر درس کلیک کنید.)

آنچه کنکور هنر را از سایر گروه های آزمایشی متفاوت می کند، اهمیت زیر گروه ها و وجود رشته های متمرکز، متمرکز خاص و نیمه متمرکز است که در ادامه به توضیح این دو مورد می پردازیم.

زیر گروه ها؛ کنکور هنر شامل پنج زیر گروه است:

زیر گروه یک هنرهای تجسمی و کاربردی
رشته های : ارتباط تصویری(گرافیک)، چاپ، صنایع دستی، طراحی پارچه، طراحی لباس، عکاسی، کارشناسی فرش، کتابت و نگارگری، مجسمه سازی، نقاشی، کاردانی آموزش هنرهای تجسمی و… .

زیر گروه دو طراحی صنعتی
زیر گروه دو تنها به رشته طراحی صنعتی اختصاص دارد.

زیر گروه سه میراث فرهنگی و باستان شناسی
رشته های: باستان شناسی، حفاظت و مرمت آثار تاریخی، حفاظت و مرمت بناهای تاریخی، راهنمای موزه ها و بناهای تاریخی، موزه داری، مردم شناسی، مرمت آثار تاریخی و …

زیر گروه چهار هنرهای نمایشی
رشته های: تلویزیون و هنرهای دیجیتالی، تولید سیما، سینما، کاردانی هنرهای نمایشی، کارگردانی تلویزیون و… .

زیر گروه پنج موسیقی
آهنگسازی، موسیقی نظامی، نوازندگی موسیقی ایرانی، نوازندگی موسیقی جهانی

در هر کدام از این زیر گروه ها دروسی خاص با توجه به ضرایب شان اهمیت بیشتری پیدا می کند که شما با استفاده از جدول زیر می توانید متوجه شوید که برای قبولی در رشته ی مورد علاقه خود، لازم است کدامیک از دروس تخصصی کنکور هنر را بیشتر مطالعه کنید. البته دانستن یک نکته در مورد ضرایب برای موفقیت در کنکور هنر حیاتی است و آن اینکه طبق فرمول محاسبه نمره تراز سازمان سنجش (در قسمت صورت کسر فرمول) نمره تراز دروس تخصصی قبل از جمع شدن با نمره تراز دروس عمومی در عدد 3 ضرب می شود! این بدین معنیست که در جدول زیر، تمامی ضرایب ارائه شده دروس تخصصی را در 3 ضرب کنید! یعنی درس خلاقیت موسیقی برای داوطلب کنکور هنری که به رشته سینما علاقه دارد ضریب 3 داشته و به اندازه معارف اسلامی در موفقیتش تأثیرگذار است! همچنین اگر هنوز رشته مورد علاقه خود را پیدا نکرده اید می توانید با مراجعه به لینک “معرفی رشته های دانشگاهی” اطلاعات جامعی از رشته های مختلف کنکور هنر به دست آورید.

نام درس

زیر گروه 1

زیر گروه 2

زیر گروه 3

زیر گروه 4

زیر گروه 5

درک عمومی هنر

4

3

3

3

3

درک عمومی ریاضی فیزیک

1

3

1

1

1

ترسیم فنی

1

2

2

1

1

خلاقیت تصویری وتجسمی

4

4

2

2

1

خلاقیت نمایشی

1

1

1

4

1

خلاقیت موسیقی

1

1

1

1

4

نکته دوم که باعث تمایز کنکور هنر از سایر رشته های آزمایشی می شود، آزمون عملی یا آزمون مرحله دوم است. برای پذیرش در اکثر رشته های کنکور هنر لازم است تا شما به داور یا داوران ثابت کنید که توانایی و اطلاعات لازم برای ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه خود را دارید.

رشته های متمرکز خاص آزمون عملی و یا مصاحبه حضوری دارند. مانند: ارتباط تصویری، طراحی صنعتی، ادبیات نمایشی، آهنگسازی و… .
رشته های متمرکز آزمون عملی ندارند و پذیرش در این رشته ها تنها با رتبه و سوابق تحصیلی صورت می گیرد. مانند: صنایع دستی، چاپ، کارشناسی فرش و… .

خوشبختانه یا متاسفانه هر سال کنکور هنر با سال قبل از خود تفاوت دارد. سوالات تنها از منابع معرفی شده سازمان سنجش طرح نمی شود و بسیاری از سوالات از منابعی غیر از کتاب های درسی طرح می شود. گستردگی مطالب و منابع، شیوه ای خاص برای مطالعه و برنامه ریزی را می طلبد تا منجر به موفقیت شود. این مسئله بیش از آنکه نگران کننده باشد، خوشحال کننده است. زیرا افراد کمی به این منابع و مشاوره دسترسی دارند و همین مسئله شانس موفقیت شما را بیشتر می کند.

برای قبولی در کنکور معدل شما در دبیرستان یا هنرستان به هیچ عنوان ملاک قبولی یا عدم قبولی شما نیست. این باورهای غلط را دور بریزید. سال کنکور، سالی متفاوت است. بیش از هر چیز، نگرش شما به موفقیت، سلامت روحی و یک برنامه ریزی صحیح می تواند تضمین کننده موفقیت شما باشد. کافیست به کسانی که این راه را رفته اند و اعتماد کنید و بدانید هر موفقیتی حاصل چارچوب ذهنی درست شماست.